okey odası

3 Taş Oyunu Nasıl Oynanır

Okey Odası > Blog > 3 Taş Oyunu Nasıl Oynanır

3 taş oyunu oldukça eski oyunlar arasında yer almaktadır. Kolay bir oyun olmasıyla bilinen oyun zeki bir yapı üzerine kurulmuştur. Oynanması için belirli alana veya masaya ihtiyaç yoktur. Bunun için bir kâğıt veya toprak üzerine çizilmiş olan oyunun alanı olması yeterlidir. Gereçler olarak ise karşınıza her iki oyuncu için 3 taş çıkmaktadır. Elinizde bulunan taşların renkleri her iki oyuncu için farklı olması gerekmektedir. Oyuna ilk başlayacak kişi oldukça önemlidir. Bundan dolayı ikili arasında oyuna kimin başlayacağı yönünde belirli biz çizgi belirlenmektedir.

3 taş oyunu oyna

3 Taş Oyunu Nedir?

Beceri, zekâ ve strateji geliştirme yönüne odaklı bir oyun olmasıyla beraber küçük alanlar içerisinde hızlı kararlar vermenizi sağlamaktadır. Oyun içerisinde oynayan kişiler isterlerse süre koyabilmeleri mümkündür. Oyun alanı ise 8 tane birleşmiş çizginin yapılması ile oluşmaktadır. Bu çerçeve üzerinden karşınızdaki kişi ile oyunun keyfini çıkarmanız mümkündür.

3 Taş Oyunu Kuralları Nelerdir?

Oyun oldukça basit kurallar çerçevesinde oynanmaktadır. 2 kişi ile oynanır. İlk olarak hangi kişinin başlanması kura ile belirlenmektedir. İlk olarak başlaması gereken oyuncu ilk hamleyi yapmak zorundadır. Sahip oldukları 3 taşı oyunun alanının içerisine bırakmaları gerekmektedir. Oyunun içerisinde toplamda 6 taş olacak şekilde sırasıyla taşlar oyun alanına eklenmektedir. Taşların birbirine karşı herhangi bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Her taş birbirini yiyebilecek şekilde eşit halde oyuna başlamaktadır. Sırasıyla beraber ilk düz çizgiyi çizmeyi başaran kişi oyunun galibi olmaktadır.

3 Taş Oyunu Amacı Nedir?

Oyunun genel amacı elinizde bulunan 3 tane taşı düz bir çizgi halinde oluşturmaktır. Düz çizgi herhangi bir alan üzerinde olabilir. Düz çizgiyi oluşturmak için taşları yerleştirdikten sonra karşılıklı olarak belirli hamleler yapılmaktadır. Burada önemli olan ise düz bir çizgi yapmaya çalışmak yerine rakibin düz çizgi yapmasını engellemek olacaktır. Böylece her hamleyi yapmadan önce bir sonraki hamleyi düşünme sorumluluğu altına girmek zorundasınızdır. Rakibinizi şaşırtacak hamleler yaparak oyunu hızlı bir şekilde kazanmanız mümkündür. Basit bir kural üzerinde duran 3 taş oyunu oldukça keyifli oyunlar arasında yer almaktadır.

5 (100%) 1 vote

Bir önceki paylaşımımız olan Okey Oyunu başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

OkeyOdasi.NET Ülkemizin En Sevilen Okey Odaları Oynama Sitesi

Heyecandan Deli Oluyorum Nedenmi Herkes Okey Oynuyor ve ben Kazanamıyorum :)

© 2019 Tüm Hakları Saklıdır.